Hotel Victoria

Da Endre Glastad bestemte seg for å renovere og tilbakeføre Hotel Victoria i Stavanger til fordums prakt, var det LS Entreprenør som fikk jobben.

– Vi er stolte og glade for å få dette oppdraget. Vi har kunnskap og kompetanse på rehabilitering av historiske bygninger, og sånn sett er Victoria Hotel midt i blinken for oss – en meget interessant jobb, sier daglig leder i LS Entreprenør, Per Solli.

Prosjekt

Hotel Victoria, Stavanger

Entrepriseform

Totalentreprise

Byggeår

2020

Byggherre

Hotel Victoria AS

Gjennom eierskap til bygningene og til HEIMR Collection som driver seks markante hoteller i Norge, er Glastad-konsernet i ferd med å bygge seg opp i hotellbransjen. Bakgrunnen for satsingen er å skape gode økonomiske resultater basert på stolte og profesjonelle medarbeidere og spennende møteplasser for hotellgjester og lokalbefolkning. At interessen for historie – og historiske hoteller – også inngår i filosofi-miksen er ganske åpenbar når vi ser noen av hotellene som er med i porteføljen: Hotell Klubben i Tønsberg, Hotel Norge i Bergen, Hotel Sola Strand – og Hotel Victoria.

Stavanger-hotellets vegger er fulle av historie – og kanskje fortsatt en eim av sigar? Da det åpnet i år 1900 var det elektriske lys på alle rommene, sentralvarme og ikke minst Stavangers første elevator! Her har kongelige fra inn- og utland bodd og spist, Victoria var et luksushotell.

Etter som årene gikk ble ble Victoria også et sted med mer folkelige restauranter, kafeer, barer, uteservering. Hotellet har vært gjennom tøffe perioder, men oppgangen kom for fullt da oljeindustrien inntok byen på 1970-tallet. I år 2000 ble hotellet renovert, men det skikkelig store løftet ble tatt nå i 2020 – Victoria er tilbakeført til sin fordums glans med tanke på fremtiden. Nå skal velvære, Afternoon Tea og Salon du Nord, en parisisk innendørs fortauscafé, lokke stavangerfolk og turister til uforglemmelige opplevelser i en atmosfære av tradisjon og luksus.

Da Hotel Victoria stengte i desember 2019 og fram til gjenåpningen i august 2020,  var det LS Entreprenør som rådde grunnen i den 120 år gamle bygningen. Samtlige 106 rom er pusset opp, (inkludert teknisk oppgradering av el, avløp og ventilasjon) og de har bl.a. fått tilbake den opprinnelige fargepaletten, det samme gjelder korridorene. Resepsjonen og fellestoalettene er pusset opp, og Salon du Nord er blitt så fransk at den tåler sammenlikning med det beste du finner i Paris. I tillegg har LS stått for oppgradering av uteserveringen og fasadebelysningen.