Den Norske Amerikalinjen - et boutique-hotell

Amerikalinjen

Vi i LS Entreprenør er stolte over oppdragene vi har fått og oppdragene vi har gjort siden selskapet ble etablert i 2006.

Mest stolt er vi nok av Amerikalinjen i Oslo – her har vi rehabilitert en historisk bygning og samtidig bygd et flunkende nytt hotell. Og enda stoltere er vi blitt etter hvert som hotell og bygning har fått priser, utmerkelser og anerkjennelse fra så å si hele verden. Når hotellkonge Petter Stordalen også skryter, tar vi det til oss.

 

Prosjekt

Amerikalinjen, hotell, Oslo

Entrepriseform

Totalentreprise

Byggeår

2018-2019

Byggherre

Fremtind Forsikring, Nordic Property Management

Utmerkelser

Kåret til Nord-Europas beste – og Europas fjerde beste – hotell av Condé Nast Traveller
Readers’ Choice Awards 2019.

På Time Magazines liste over
The world’s Greatest place to Stay 2019.

Overstrømmende omtaler i britiske
The Telegraph og The Times, amerikanske Wall Street Journal, tyske Frankfurter Allgemeine og i andre aviser og magasiner over hele verden.

Vi hadde totalentreprisen på det utfordrende og spennende oppdraget med å omforme det tidligere hovedkontoret for Den Norske Amerikalinjen til et boutique-hotell med 122 rom, restauranter, storkjøkken, barer og wellnessområde. Den majestetiske bygningen med sitt historiske innhold og relasjoner til 1920-årenes USA har fått nytt liv.
Arbeidet startet i januar 2018, og bygget ble ferdigstilt i mars 2019. På det meste hadde vi 150 personer engasjert i oppdraget.

Bygningen fra 1919 har sin særegne stil både eksteriør- og interiørmessig, og det var krevende å innarbeide de historiske detaljene i det nye konseptet. Bygningen ble vernet, og alle arbeidene ble derfor gjort i nært samarbeid med Byantikvaren i Oslo.


«Ombyggingen av Amerikalinjen er et av de mest vellykkede prosjektene Byantikvaren har deltatt i de siste årene. Vi opplevde at alle parter hadde det samme målet om å ta med seg de unike historiske kvalitetene videre inn i en ny tid. Samarbeidsformen, med regelmessige møter på byggeplassen, fungerte svært godt – entreprenøren bidro med gode og kreative løsninger på til tider komplekse utfordringer.»

Vidar Trædal, Byantikvaren, Oslo kommune

Et godt samarbeid med arkitekt, interiørarkitekt, byggherre og hotelldriver var avgjørende for det gode resultatet. Våre prosjektledere og håndverkere gjorde en jobb på Amerikalinjen det står respekt av.

 

«Jeg hadde gleden av å jobbe med LS Entreprenør i forbindelse med byggingen av Amerikalinjen. LS viste seg å være en svært profesjonell aktør som alltid var løsningsorientert og positivt innstilt for å trygge fremdrift og kvalitet i et krevende prosjekt med mange interessenter. Det jeg kommer til å huske best er likevel det gode og konstruktive samarbeidet med menneskene bak selskapet. De er svært dyktige fagfolk, men også usedvanlig hyggelige mennesker.»

Wilhelm Hartwig, hotelldirektør, Amerikalinjen